Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Εσείς φορέσατε τον Μάρτη σας; καλό μηνα!



Καλημέρα και καλό μήνα σε όλες και σε όλους!
Η 1 Μαρτίου ήταν πάντα για εμένα μια ξεχωριστή ημέρα γιατί ήταν η ημέρα που έφτιαχνα με την γιαγιά μου τον Μάρτη μου “για να μην με κάψει ο ήλιος”. Για την ακρίβεια η γιαγιά μου, μου έφτιαχνε το Μάρτη και εγώ έκανα τον βοηθό της… Τα χρόνια έχουν περάσει και οι ρόλοι έχουν κάπως αντιστραφεί, βλέπετε πλέον εγώ είμαι αυτή που προσέχει την γιαγιά μου, αλλά η αγάπη μου για αυτήν παραμένει, όπως παραμένει και η ανυπομονησία μου να κάνουμε τον Μάρτη μου!!!
Θέλω λοιπόν σε ένα παιδιάστικο και λιγάκι χαζούλι tutorial να σας δείξω πώς φτιάχνω μαζί με την γιαγιά μου τον Μάρτη.
Ας δούμε αρχικά τι θα χρειαστούμε: θέλουμε μια κόκκινη και μία λευκή κλωστή (βλέπεται η γιαγιά μου είχε βιοτεχνία με ρούχα, άρα χρησιμοποιούσαμε αυτά που είχαμε εύκαιρα τις κλωστές δηλαδή) και ένα ψαλίδι!



Θα χρειαστούμε και ένα βοηθό που επειδή όπως σας είπα οι ρόλοι αντιστράφηκαν, σήμερα η γιαγιά είναι ο βοηθός μου… δηλαδή το δάχτυλο της θα έλεγα… Πιάνουμε λοιπόν και τις δύο κλωστές μαζί και κρατώντας τις 2 άκρες ξεκινάμε να τις περνάμε από το δάχτυλο του βοηθού και μετά από το δικό μας.


Το μάκρος πρέπει να είναι περίπου 2 φόρες όσο ο καρπός μας. Εγώ το κάνω αυτό 3 ή 4 φορές ανάλογα πόσο χοντρό θέλω να βγει το βραχιολάκι μου. Μόλις τελειώσω κόβω τις κλωστές και ξεκινάω να στρίβω το σύνολο των κλωστών από την μεριά που κρατάω εγώ.


Μόλις αρχίσει να με δυσκολεύει βάζω το δάχτυλο μου περίπου στη μέση του μήκους, πιάνω με το άλλο χέρι και τις δυο άκρες μαζί και βγάζω το δάχτυλό μου. Μόλις το κάνετε αυτό το βραχιολάκι σας θα στριφογυρίσει. 


Αφού το στρώσετε λίγο, θα μοιάζει κάπως έτσι!!! 



Ειδικό ευχαριστώ στη γιαγιάκα μου, τον βοηθό μου, για όλα όσα μου έχει μάθει και μου έχει προσφέρει!!

Και εδώ είναι και τα πιο καλλιτεχνικά ομολογούμενος και προσεγμένα βραχιολάκι και δαχτυλιδάκι της Μαριάννας για τον Μάρτη!!! Καλό μήνα σε όλους μας


 



Εγώ, η Μαριλένα

6 σχόλια:

  1. Kαλό μήνα κλασσικός και όμορφος ο Μάρτης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!
      Πιστεύω πως πολλές φορές τα κλασσικά είναι και τα πιο όμορφα :)

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στην γιαγιά, καλό Μάρτη και σε σένα και στην Μαριάννα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ και οι δύο, ή μάλλον και οι 3 αν βάλεις και την γιαγιά μέσα!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλό μήνα να έχετε, κορίτσια, γεμάτο χαμόγελα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας γι' αυτή την ιστορία μας!...